Putuj Bosnom: Bili smo u raju

Putuj Bosnom: Bili smo u raju

Kad kažem putuj Bosnom podrazumjeva se Bosnom i Hercegovinom, ne moram govoriti da jedno bez drugog ne može.

Raj u raju #slatkiparadajz #rajuraju

Ukoliko želite sa voljenim i dragim osobama provesti jedan lijep dan van grada i svakodnevnice onda je “raj u raju” idealna destinacija.

To smo i uradili, jedan sasvim jednostavan i nezahtjevan izlet udaljen cirka jedan sahat od Sarajeva a isto toliko od Mostara. Kao što rekoh u Bosni i Hercegovini.
Uživanje u Hercegovačkom suncu i Bosanskoj prirodi upotpunjeno je šarenim kućicama, zanimljivim ulicama predivnom bistrom rijekom i najbitnije igralište za dijecu. Da igralište za dijecu sa dva tobogana, tornjem, stepenicama, klackalicama i da sad ne nabrajam, a sve to upakovano da izgleda kao da se nalazi na brodu.

26619695710_8cf1fb8501_o

Mnoštvo zanimljivih i smješnih detalja obasjalo je naša tmurna lica i uklonilo sivilo i veliki dio briga koje smo donijeli sa sobom. I naravno kahva !

Bosanska kafa u Raj u Raju #rajuraju #kafa #kahva #bosanska #konjic #slatkiparadajz #sweetparadise #paradiseinparadise

 

Od prilaza na parking ili kako se tamo zove “Trg Ivice Osima Švabe” gdje nas je odmah nakon ulaza na parking dočekao crveni futavi Fićo (Zastava 750) sa BiH zastavom na haubi i krovu na “SA” tablama, izgledom relativno ofucan, poderanih sjedišta, sa pokidanim tapezierung'ima ili kako bi to kod nas u oglasima opisali “ko nov, u voznom stanju i brez packe”. Moja prva reakcija prilikom dolaska na parking je bila “vooootdfaaaaaa” u pozitivnom smislu.

Raj u raju #slatkiparadajz #rajuraju

Jedan od zanimljivih detalja je da na ulazu piše “NO PAPAK”, zaboravih pitati kako to provjeravaju, možda imaju neki skener ?

NO PAPAK

I da, dobili smo fiskalni račun, a nimo ga tražili.

Odaje i vrt te ulice Tošeta Proeskog, Kemala Montena, Edina Džeke, Himze Polovine, Miralema Pjanjića, Srđana Aleksića su samo neki od naziva tamošnjih ulica i odaja.

Raj u raju #slatkiparadajz #rajuraju

Mesdžid Kenanbega Bećirovića, stare bosanske komode, plakari i čilimi jednako mame pažnju kao i lokalni seoski zatvor. Al zaboravih pitati da li se radi o kazneno popravnom zatvoru ili konstipaciji.

Raj u raju #slatkiparadajz #rajuraju

Mnogo toga ima za vidjeti, izlet vrijedi svake pare. A za više slika pogledajte naš album na Flikeru.

 

 

Komentariši