Ljetna bašta Kulin Dvor

Ljetna bašta Kulin Dvor

Šta je potrebno da nekoga nagovorite za neki restoran ?

05.2016
Eh pa za Kulin Dvor ne treba puno razloga. U suštini dovoljan je samo jedan, al eto i za one okorjele lijenčuge možete upotrijebiti nekoliko alternativnih razloga. Biće nabrajani u nastavku.

Za one koji ne znaju ništa o Kulinom Dvoru, to je u stvari Motel koji ima predivan restoran i izvanrednu ljetnu baštu. Restoran je ukrašen tradicionalnim detaljima, starim čilimima na podu, drvene grede, kameni zidovi, … al nećemo sad o restoranu. Trenutna tema je Ljetna bašta, dakle, Ljetna bašta Kulin Dvor se nalazi odmah preko puta Motela i Restorana Kulin Dvor, znači:

Kulin Dvor
Nova Cesta 24
Semizovac
71000 Sarajevo

Ljetna baša je ogromna, u sredini je zelena trava, okružena povelikim “šadrvanima” unutar sredine napravljen predivan parkić da se i mališani mogu igrati, tobogan , ljuljačka. To je recimo jedan od razloga da nekoga nagovorite ?

05.2016

Kome to nije dovoljno kao razlog, uvijek imate hladovinu i potok, rijeka ili ša je već ona voda koja teče pokraj bašte ?

05.2016

A vjerujem da će neki i to odbiti kao razlog, al zato su tu konobari, primjetit ćete kada dignete ruku i oni vas zapaze ginu da dođu što prije do vas, ginu i iskaču iz grmlja kao policajci kada vide da su vam svjetla ugašena ili niste dali žmigavac. I kao šlag na toru, uvijek su ljubazni i puni pozitivnih iznenađenja.

05.2016

I dalje niste zaiteresovani ? Ćek, ćek, ovo sa konobarima Vas ne zanima ? To je njihov posao ? Pa jest, a janjetina, teletina sač ? ovo ono ?

05.2016

05.2016

Ukoliko niste ljubitel okretanih životinja ili čak sačovanih, onda imam ultimativni razlog da odete u Ljetnu Baštu Kulin Dvor !
Ta daaaaaa, Aj prezent tu ju Kulo Šnicla !!!

05.2016
Da kulo šnicla, dvije pohovane šnicle između kojih se nalazi suho meso sa sirom, tako je ukusno i mekano, topi se kao sladoled !

05.2016

Ukoliko Vas ni to ne privlači, onda Vam ne želim niša više ponuditi osim palačinke sa nuelom i sladoledom.

05.2016

Sve u svemu, Kulin Dvor ima odličnu uslugu, izvanrednu lokaciju, ne možemo baš reći da su jeftini ali nisu ni skupi.

Mi smo pojeli dvije kulo šnicle, teletinu ispod saća, teleču čorbicu, tri porcije palačinaka sa nutelom, gljive sa žara, dvije kisele, jedna kola i sok od jabuke, i kafe naravno sve to je neke 74 KM.

Da budemo jasni, mi smo se razvalili. Al hajd zaradi 74 KM. Ako si već možete priuštiti, Kulin Dvor je odlična destinacija.

Za više slika pogledajte naš album na Flikeru.

 

Komentariši